Спалният чувал е най-безопасният и сигурен начин да завиете Вашето бебе. То гарантира постоянна температура на тялото му, като по този начин минимализира вероятността бебето да се охлади прекалено или да прегрее. Съвременните изследвания показват, че спането в спално чувалче минимализира риска от СИДС.

Какво е важно да знаете, когато избирате чувалче за Вашето дете:

- Чувалчето е завивка, не трябва да завивате детето с нищо допълнително. То му осигурява необходимата топлина.

- Чувалчето за спане е подходящо от раждането. Благодарение на страничните копчета при ръкавите, нашите чувалчета от най-малък размер имат регулируема извивка на ръката, за да стават и за съвсем малки бебета.

- Чувалчетата за спане трябва да бъдат без ръкави. Бебета нямат изградена терморегулация на тялото и се охлаждат през ръцете и главата. Така отворите при ръкавите спомагат за правилната вентилация и охлаждане на тялото

- Ако имате колебание за подходящата дебелина на чувалчето и дрешките, с които да го комбинирате, може да намерите по-детайлна информация в таблицата* (препоръките са ориентировъчни и могат да варират в зависимост от климата и националните особености при отглеждане на деца).

За да сте сигурни, че Вашето бебе е в безопасност по време на сън, спазвайте следните важни правила и препоръки:

- Бебето трябва да спи в собствено креватче

- Избягвайте да слагате в леглото на детето меки завивки, плюшени играчки и други меки предмети, в които то може да се задуши.

- Слагайте бебето да спи по гръб.

- Не взимайте детето във Вашето легло, особено ако сте употребявали алкохол или упойващи медикаменти.

Ако Вашето дете не е спало в спално чувалче и отказва да спи в такова на по-късен етап – решение за Вас може да бъде чувалчето с крачета. Особено подходящо, за прохождащи, неспокойно спящи деца, които често се отвиват. То им осигурява свобода на движенията, като гарантира топлина през цялата нощ. Чувалчетата с крачета могат да се използват и като стандартен спален чувал, като приберете краката на детето вътре в чувала. В по-студените нощи може да обуете краката на детето с интегрираните в маншета чорапки.

Продуктите са добавени към списъка с желания

За да работи по-добре, страницата ни използва бисквитки.