Нашата история

Приключението Angel Baby започна в далечната     2008 г., от двама ентусиасти и мечтатели – Деси и Димитър.

Създадохме марка, с която мечтаехме да покорим света.
Избрахме името без особена оригиналност – кръстихме го на Ангел, син на Димитър - тогава бебе.

Много години по-късно, Ангел вече е тинейджър, а Антон е точно на възрастта на Ангел, когато започвахме.

Ние вече не мечтаем да покорим целия свят..., а само нашата малка част от него..., но все още сутрин се будим със същото нетърпение да отидем на работа... и все още работим със същото усърдие и любов...

Нашата мисия

Винаги сме искали Angel Baby да бъде нещо много повече от продукт и етикет.

Искрено вярваме, че в живота по-добре не значи повече и винаги сме възпитавали децата си в достатъчност и умереност.

Така се роди Angel Baby ЧУВАЛЧЕ С КАУЗА... естествено продължение на Angel Baby, където всяка Ваша покупка има и друг смисъл: да прави добро!

Нашето нечестно предимство

Нашето нечестно предимство е, че ние произвеждаме. Повечето компании оставят някой друг да направи измисленото от тях, защото така е по-лесно.


Но когато произвеждаш се научаваш да произвеждаш все по-добре. Научаваш се да изпипваш нещата. Научаваш се да отстраняваш недостатъците. Научаваш се да майсториш. Научаваш се на перфектност!

Откривай или следвай

Винаги сме се стремили да измисляме и усъвършенстваме нови продукти, които да подобряват живота на децата и техните родители.

Така през 2017 г. Angel Baby спечели най-престижната награда в света на бебешките и детските стоки –
Kind und Jugend Innovation Award.

Това е нашият Оскар... нашият златен олимпийски медал... никога досега неприсъждан на компания от Централна и Източна Европа.

My Skin Sensitive е серия дрешки от специална материя, изработени по специален начин, обработени със специален естествен антибактериален агент - предназначени да помагат на бебета и деца със сериозни кожни проблеми.

Мечтаем за деня, в който ще имаме сили My Skin Sensitive да види бял свят..., но не мечтаем да ги продаваме..., мечтаем да ги подаряваме..., мечтаем да облекчим страданията на хиляди деца..., мечтаем това да бъде поредната глава от ЧУВАЛЧЕ С КАУЗА!

Талантът помага

Но  преди всичко се изисква усилена работа. Трябва да вложиш много часове. Трябва да изучиш своя занаят. Това отнема години. Години, през които даваш повече отколкото получаваш.

Това не са лесни години. И не трябва да бъдат лесни.

Да, талантът помага! Но талантът е само способността да работиш по нещо, докато не го овладееш до майсторство.

Необходими са десетилетия опит, за да кроиш и шиеш като нашите момичета... няма преки пътища, няма по-лесен начин!

Вярваме в нашите хора

Един експеримент от 1940 г. на компанията The Bethlehem Steel Company измерва колко чугунени блокове могат да бъдат натоварени на влак. Мъжете не спирали за почивка, докато не натоварили 12.5 тона до обяд. Но след това те били изтощени и не можели да товарят повече. 

На следващият ден мъжете работили 26 минути и почивали 34 минути, т.е. почивали повече отколкото работели. Натоварили 47 тона – почти 4 пъти повече... противно на логиката...

Вероятно сме единствената „шивашка“ фирма с по-малък от 8-часов работен ден...

Вярваме в качеството

За нас качеството не е просто да използваме най-добрите материали. То е философията зад всичко, което правим: как се грижим за нашия екип, как се отнасяме с нашите клиенти, как се държим самите ние като хора и не на последно място, как правим бизнес на планета с крайно количество ресурси.

Качеството също така е и дизайн. Да направиш нещо така, че то да бъде винаги харесвано е рядка способност. Повечето неща се изхвърлят, не защото са се повредили, а защото са омръзнали...

Страхотните продукти имат същност и цел, която отива отвъд тяхната функция. Функцията на една играчка е да се играе с нея. Същността й е да доставя радост и забавление. Малко чудо е, че понякога заобичваме такива продукти. Те стават нашите любими неща. Да, винаги можем да купим нова играчка. Но някои неща просто не могат да бъдат заменени...

И наистина, качеството е и в материалите, които се използват. Нещото, което можем да почустваме с ръцете си. Добрият продукт ще може да бъде използван дълго, когато в него са използвани най-добрите материали. Това, разбира се, е очевидно! Но това е и нещото, което повечето прозводители си спестяват. Така че, може би не е чак толкова очевидно...

Масово производсвто – ние не сме това

Всеки ден отиваме на работа, за да произведем възможно най-добрите спални чувалчета, а не възможно най-многото.

Прави едно нещо, но го прави добре!

Ние правим спални чувалчета. Това е. Нищо повече. Без разсейване. Без разфокусиране.

Не се самозалъгваме, че можем да бъдем добри във всичко.

Вярваме, че правим най-добрите чувалчета, на които сме способни. Избираме най-добрия памучен плат от цяла Европа, кроим го с внимание и вещина и оставяме нашите момичета зад шивашките машини да свършат останалото.

А когато някой се подписва, значи се гордее с работата си...

Продуктите са добавени към списъка с желания

За да работи по-добре, страницата ни използва бисквитки.