Всичко започва с родителството - една история за създаването на чувалчето с крачета.

        Всичко започва с родителството – този странно вълнуващ и преобръщаш всяко статукво, период от живота.
И макар да знаехме много, защото бяхме създали преди повече от 7 години Angel Baby – марка за производство на бебешки дрешки и текстил, всичко се промени, когато се появи той, Антон.

Бях убедена, че детето ще се впише идеално в живота ми на работеща майка, още повече че той беше най-прекрасното допълнение, завършващо емоционалния образ на марката.

Представях си как ще ходим заедно на работа, как ще бъде мой малък коректив и съветник на всеки продукт.

Знаех, че няма да бъда от този тип вманиачени майки, които треперят над децата си и спазват режими, правила и препоръки за здравословен живот. Бях убедена, че бебето знае по-добре от мен, кога му е студено, кога е гладно и кога му се спи.

И тогава се появиха пристъпите – онези страховити моменти, в които здравото ти дете се дави от кашлица и не може да диша. Те не просто станаха неизменна част от живота ни, но и започнаха да го управляват и контролират.
След това дойде страхът, страхът от факта, че и най-малката настинка вкарва детето в болница с тежък пристъп.

Антон спи неспокойно, не  понася завивки и ако до този момент смятах това за негово право и избор, вече знаех, че повече не мога да си го позволя.

И му сложих за първи път чувалче за спане. Беше на една година. И беше трагедия. Той се почувства обиден за отнетата му внезапно свобода и се разстрои толкова, че се  наложи да го махна.

На следващия ден облякох чувалчето след като вече беше заспал. Доволна от хитрото си решение, легнах да спя. Не след дълго обаче ме събудиха детски писъци и открих детето оплетено в чувалчето така, че едва го извадих оттам.

След това последваха дни на неуспешни опити и когато в крайна сметка бях започнала да го слагам да спи с връхни дрехи, за да не се разболее, получихме мейл от клиентка. Описваше ни подобен случай и беше пратила снимка на нещо, което приличаше на ватиран гащеризон и молеше да го направим за малката ѝ дъщеря. Гащеризонът изглеждаше безкрайно неудобен за детето, но пък щеше да даде спокойствие на майката.

И тогава ни дойде идеята. Идея, да създадем продукт, подобен на спален чувал, който има функция на завивка, но поведение на пижамка.

Така се родиха чувалите с крачета и така се преродих аз. За първи път спях спокойно, че детето е завито през цялата нощ. Детето не просто беше завито, то спеше. Чувалчето по никакъв начин не му пречеше нито да се върти, нито да се движи по време на сън.

Чувалчетата с крачета вече са почти на две години. За тези две години ги променихме и сега те са изпипани да най-малкия детайл. Имат интегрирани чорапчета за по-студените нощи, имат еластични памучна лента на гърдите, за да не пречат при обръщането на детето по време на сън.

Имат безброй клиенти. Получаваме десетки снимки и писма от благодарни родители.

Разбрахме, че има стотици деца, които спят неспокойно и се отвиват и за тях това е единственото най-добро решение.

Антон ни накара да погледнем на бъдещето на Angel Baby и нейните ценности по един нов начин. Накара ни да преосмислим начина, по който създаваме продуктите и посланието, което носят те.

Защото всичко започва с родителството – онзи странно вълнуващ период в живота, когато разбираш, че си способен да правиш чудеса, за да осигуриш най-доброто за детето си…

Коментари (0)

Продуктите са добавени към списъка с желания

За да работи по-добре, страницата ни използва бисквитки.